Loading...

Sağlamlığınız üçün...
Sağlamlıq
- 07 Fevral, 2013
- 2 993 Baxış
Loading...
Şokoladın bilinməyən faydaları:

Kaliforniya Universiteti mütəxəssisləri hər gün az miqdarda şokolad yemənin qanda laxtalanmanın qarşısını aldığını təsbit edib. Bu da ani ürək böhranlarının qabağını alır. Lakin həddindən artıq istehlakı ürək üçün təhlükə meydana gətirə bilər.
Ayrıca şokolad sağlamlıq üçün lazımlı bir çox mineral, kalsium, fosfor, maqnezium, dəmir, sink və mis ehtiva edir. Şokoladın ən çox bilinən faydaları.
Balanslı yedikdə şokoladın təmin etdiyi faydalar:
Tərkibində olan antioksidanlar xərçəngə qarşı olur. Şokolad, polyphenol deyə adlandırılan və içində procyanidins, epicatechin, xüsusi catechin olan antioksidan bileşim minerallarıyla doludur. Meyvə, tərəvəz, şərab və çay da polyphenol ehtiva edir. Lakin şokolad və kakao yağında yüksək miqdarda polyphenols ehtiva edir.
Kalium ehtiva etdiyindən həddindən artıq yorğunluq və stressə yaxşı gəlir. Ayrıca şokolad phenethylamine (PEA) daxildir. Phenethylamine sinir sistemini xəbərdar edər və adamın özünü yaxşı hiss etməsini təmin edər.
Şokolad zəngin bir kalsium qaynağıdır, bu da güclü sümüklərin meydana gəlməsini təmin edər.
Şokolad keçmişdən günümüzə xüsusilə qadınlar üzərində psixoloji olaraq olduqca müsbət təsirlərə sahibdir. Şokolad qadınların özlərini yaxşı hiss etmələrini təmin edən endorfin ifraz edər.
Şokolad yüksək təzyiqi salar.
Zəngin florid qaynağıdır, dişləri gücləndirir. Lakin şokoladda olan yüksək karbonhidrat və şəkər diş baxımı edilmədiyində çürüməyə yol aça bilər.
Şokolad yüksək miqdarda mis ehtiva edir. Mis, bədənin dəmiri tənzimləməsinə köməkçi olur və dəriyə, damarlara və toxumalara faydalıdır.
Dəmir və sink ehtiva etdiyindən ötəri immunitet və artıma sisteminin inkişafına və qorunmasına kömək edir.
Şokoladdakı doymuş yağ nisbəti, qandakı xolesterol səviyyəsini tarazlıqlar.
Əlbəttə şokoladın faydalarını saymaqla bitməz. İlk ağla gələn və sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli olan faydaları göz önünə alınmışdır. Şokoladın həddindən artıq miqdarda istehlakı zərərli olduğunu da unutmayın.
Təkliflər, xəbərdarlıqlar:
Əlbəttə qəhvə sevərlər üçün çətin bir vəziyyət amma qəhvə içmək yerinə şokolad yemək çox daha faydalı, çünki şokolad qəhvəyə nisbətlə çox daha az kafenin ehtiva edir.
Şokolad, digər şirinlərə nisbətlə diş sağlamlığı baxımından daha zərərsizdir. Südlü şokolad yüksək miqdarda zülal, kalsium və fosfat ehtiva edər. Bu maddələr də diş minasını qoruyur.
Çox həddindən artıq şokolad istehlakı həddindən artıq enerjiyə səbəb olur və bu da kilo olaraq sizə geri dönər. Şokoladı balanslı istehlak etmək olduqca əhəmiyyətlidir. Həddindən artığa qaçmayın.
Süni şokoladları seçim etməyin. Şokolad zəruri bir qida istehlakı deyil, zövq üçün istehlak edilən qidadır. Yalnız şokolad satan dükanlardan və ya keyfiyyətinə güvəndiyiniz markaları seçin. Şokolad istehlakının sürətlə artmasıyla saxta, süni şokoladlar çoxaldığı aşkar. Diqqətli olun.
Ölümcül xəstəliklər üçün ümid işığı:

Ayrıca şokolad sağlamlıq üçün lazımlı bir çox mineral, kalsium, fosfor, maqnezium, dəmir, sink və mis ehtiva edir. Şokoladın ən çox bilinən faydaları.
Balanslı yedikdə şokoladın təmin etdiyi faydalar:
Tərkibində olan antioksidanlar xərçəngə qarşı olur. Şokolad, polyphenol deyə adlandırılan və içində procyanidins, epicatechin, xüsusi catechin olan antioksidan bileşim minerallarıyla doludur. Meyvə, tərəvəz, şərab və çay da polyphenol ehtiva edir. Lakin şokolad və kakao yağında yüksək miqdarda polyphenols ehtiva edir.
Kalium ehtiva etdiyindən həddindən artıq yorğunluq və stressə yaxşı gəlir. Ayrıca şokolad phenethylamine (PEA) daxildir. Phenethylamine sinir sistemini xəbərdar edər və adamın özünü yaxşı hiss etməsini təmin edər.
Şokolad zəngin bir kalsium qaynağıdır, bu da güclü sümüklərin meydana gəlməsini təmin edər.
Şokolad keçmişdən günümüzə xüsusilə qadınlar üzərində psixoloji olaraq olduqca müsbət təsirlərə sahibdir. Şokolad qadınların özlərini yaxşı hiss etmələrini təmin edən endorfin ifraz edər.
Şokolad yüksək təzyiqi salar.
Zəngin florid qaynağıdır, dişləri gücləndirir. Lakin şokoladda olan yüksək karbonhidrat və şəkər diş baxımı edilmədiyində çürüməyə yol aça bilər.
Şokolad yüksək miqdarda mis ehtiva edir. Mis, bədənin dəmiri tənzimləməsinə köməkçi olur və dəriyə, damarlara və toxumalara faydalıdır.
Dəmir və sink ehtiva etdiyindən ötəri immunitet və artıma sisteminin inkişafına və qorunmasına kömək edir.
Şokoladdakı doymuş yağ nisbəti, qandakı xolesterol səviyyəsini tarazlıqlar.
Əlbəttə şokoladın faydalarını saymaqla bitməz. İlk ağla gələn və sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli olan faydaları göz önünə alınmışdır. Şokoladın həddindən artıq miqdarda istehlakı zərərli olduğunu da unutmayın.
Təkliflər, xəbərdarlıqlar:
Əlbəttə qəhvə sevərlər üçün çətin bir vəziyyət amma qəhvə içmək yerinə şokolad yemək çox daha faydalı, çünki şokolad qəhvəyə nisbətlə çox daha az kafenin ehtiva edir.
Şokolad, digər şirinlərə nisbətlə diş sağlamlığı baxımından daha zərərsizdir. Südlü şokolad yüksək miqdarda zülal, kalsium və fosfat ehtiva edər. Bu maddələr də diş minasını qoruyur.
Çox həddindən artıq şokolad istehlakı həddindən artıq enerjiyə səbəb olur və bu da kilo olaraq sizə geri dönər. Şokoladı balanslı istehlak etmək olduqca əhəmiyyətlidir. Həddindən artığa qaçmayın.
Süni şokoladları seçim etməyin. Şokolad zəruri bir qida istehlakı deyil, zövq üçün istehlak edilən qidadır. Yalnız şokolad satan dükanlardan və ya keyfiyyətinə güvəndiyiniz markaları seçin. Şokolad istehlakının sürətlə artmasıyla saxta, süni şokoladlar çoxaldığı aşkar. Diqqətli olun.
Ölümcül xəstəliklər üçün ümid işığı:


Xərçəngin qarşısını almağa polifenol maddəsi ehtiva edən və Elazığ, Van ilə Ərzurumda yetişən Işgın bitkisi, İngilislərin araşdırmasına görə ürküdücü xəstəlik üçün ümid dərmanı ola bilər.
İngilis elm adamları etdikləri araşdırmada, Türkiyədə xüsusilə Elazığ, Van, Ərzurumda yetişdirilən bir bitki olan 'Işgın'ın xərçənglə mübarizədə çox təsirli olduğunu, bu bitkinin xərçəngli hüceyrələrin inkişafını önlədiyini ortaya çıxardı.
Sheffield Hallam Universitetinin araşdırmasına görə, ışgında digər qırmızı tərəvəzlərdə olduğu kimi xərçəngi qarşısını almağa köməkçi olan kimyəvi maddələr var. Polifenol adlı bu kimyəvi maddələr başda lösemi olmaq üzrə bir çox xərçəng növünü önləyə bilir.
Araşdırmanı icra edən Sheffield Hallam Universiteti Biomedikal Araşdırma Mərkəzi Başçısı Dr. Nikki Jordan-Mahy, Daily Telegraph qəzetinə, "araşdırmalarımın ışgın xüsusilə bişirildiyində polifenol miqdarı baxımından olduqca zəngin olduğunu göstərdi. Bu bitkidən əldə edəcəyimiz polifenollərlə yaradılacaq bir dərman da xərçənglə mübarizədə istifadə edilə bilər "deyə danışdı. İngiltərədə olduqca məşhur olan ışgının sapları və kökləri istehlak edilir. Ölkədə bu bitkinin, tortu hətta kokteyli belə edilir.
Bir dəstə gül min dərdə dərman:
İngilis elm adamları etdikləri araşdırmada, Türkiyədə xüsusilə Elazığ, Van, Ərzurumda yetişdirilən bir bitki olan 'Işgın'ın xərçənglə mübarizədə çox təsirli olduğunu, bu bitkinin xərçəngli hüceyrələrin inkişafını önlədiyini ortaya çıxardı.
Sheffield Hallam Universitetinin araşdırmasına görə, ışgında digər qırmızı tərəvəzlərdə olduğu kimi xərçəngi qarşısını almağa köməkçi olan kimyəvi maddələr var. Polifenol adlı bu kimyəvi maddələr başda lösemi olmaq üzrə bir çox xərçəng növünü önləyə bilir.
Araşdırmanı icra edən Sheffield Hallam Universiteti Biomedikal Araşdırma Mərkəzi Başçısı Dr. Nikki Jordan-Mahy, Daily Telegraph qəzetinə, "araşdırmalarımın ışgın xüsusilə bişirildiyində polifenol miqdarı baxımından olduqca zəngin olduğunu göstərdi. Bu bitkidən əldə edəcəyimiz polifenollərlə yaradılacaq bir dərman da xərçənglə mübarizədə istifadə edilə bilər "deyə danışdı. İngiltərədə olduqca məşhur olan ışgının sapları və kökləri istehlak edilir. Ölkədə bu bitkinin, tortu hətta kokteyli belə edilir.
Bir dəstə gül min dərdə dərman:

Qoxusu, rəngi və görünüşüylə insanların duyğularını ifadə edərkən yaxşı və gözəl olan gülün "dərmanların da ən gözəli olduğu" bir kitabla izah edildi.
Cərrahpaşa Tibb Fakültəsi Tibb Tarixi və Deontoloji Ana Elm sahəsi Müəllim Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Isparta Valiliyinin dəstəyi ilə yazdığı "Gül, dərmanların ən gözəlidir" adlı kitabında gülün dərdə dərman yanlarını ortaya qoydu.
Bir dəstə gülün, baş, göz və qulaq ağrılarını aradan qaldırdığı, huşunu itirəni ayıltdığı, dəriyə, beynə qüvvət, ürəyə fərahlıq verdiyi, mədə və qaraciyərə şəfa payladığı ifadə edilən kitabda sağlam həyat üçün də əhəmiyyətli ipucları verilir.
Göz xəstəlikləri, gözlər, göz altları, göz qapağı və ətrafındakı şişliklər üçün quru güllə hazırlanan dərmanları təklif edən Altıntaş, gül qurusunu sızanaq, çiban və dəri xəstəliklərinə yaxşı gəldiyini bildirdi.
Güldən əldə edilən məcunun da bir çox sahədə dərman olaraq istifadə edildiyini izah edən Altıntaş, bu məcunun həzmi asanlaşdırdığı, qaraciyərə qüvvət verdiyi və mədədəki tüpürcəyi, bəlğəmi təmizlədiyini söyləyib.
Gül məcunu necə hazırlanır?
400 qram gül yarpağı təmizlənir, 800 qram şəkərlə ovulur və bir qabın içində günəşli yerdə saxlanılır. 20 gün günəşdə gözlədilir.
Cərrahpaşa Tibb Fakültəsi Tibb Tarixi və Deontoloji Ana Elm sahəsi Müəllim Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Isparta Valiliyinin dəstəyi ilə yazdığı "Gül, dərmanların ən gözəlidir" adlı kitabında gülün dərdə dərman yanlarını ortaya qoydu.
Bir dəstə gülün, baş, göz və qulaq ağrılarını aradan qaldırdığı, huşunu itirəni ayıltdığı, dəriyə, beynə qüvvət, ürəyə fərahlıq verdiyi, mədə və qaraciyərə şəfa payladığı ifadə edilən kitabda sağlam həyat üçün də əhəmiyyətli ipucları verilir.
Göz xəstəlikləri, gözlər, göz altları, göz qapağı və ətrafındakı şişliklər üçün quru güllə hazırlanan dərmanları təklif edən Altıntaş, gül qurusunu sızanaq, çiban və dəri xəstəliklərinə yaxşı gəldiyini bildirdi.
Güldən əldə edilən məcunun da bir çox sahədə dərman olaraq istifadə edildiyini izah edən Altıntaş, bu məcunun həzmi asanlaşdırdığı, qaraciyərə qüvvət verdiyi və mədədəki tüpürcəyi, bəlğəmi təmizlədiyini söyləyib.
Gül məcunu necə hazırlanır?
400 qram gül yarpağı təmizlənir, 800 qram şəkərlə ovulur və bir qabın içində günəşli yerdə saxlanılır. 20 gün günəşdə gözlədilir.
Gül məcunun ən əhəmiyyətli təsiri, mədəni və qaraciyəri rahatlatmasıdır.
Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...