Loading...
Çay dəmləyərkən bunları etməyin - Sağlamlığınızdan olmayın

Çay dəmləyərkən bunları etməyin - Sağlamlığınızdan olmayın

Loading...

Çayın tərkibində tein və tanenlər var, bu bitkilərin özlərini qorumaq məqsədilə istehsal etdikləri birləşmələrdir.


İstiliyə diqqət
 
Çayı düzgün üsulla dəmləmədikdə  bu birləşmələr fəallaşır və gələcəkdə xərçəng kimi xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola bilir.  
 
Bunun qarşısını almaq üçün çayı dəmləyərkən bu birləşmələrin fəalllaşmasını əngəlləyəcək istilik dərəcəsində saxlamaq lazımdır. 


Çay acı tam verirsə, içməyin

Xüsusilə kütləvi insanların olduğu yerdə çay içərkən yüksək temperaturda dəmələnib-dəmlənməyəcəyinə fikir verin.  Mütəxəssislər bildirir ki,  bayat ya da tanenləri aktiv olan çay acı tam verir. Çay içərkən mütləq surətdə təzə dəmlənmiş olmasına da diqqət etməliyik.
 
 Soyuq su əlavə edin
 
Tein və  tanenlərin aktiv hala gəlməməsi üçün çayı mütləq qaynatmadan öncə  sadəcə isti su ilə dəm almasını təmin edin.  İnsanların tez-tez təkararladığı səhv  bir üsul var.  Ümumiyyətlə, üstdəki çaynikə  quru çayı atıb, altdakı çaydanda da  su qaynadırıq. Bu çox yanlışdır və edilməməlidir. Əgər ikisini də bir yerdə ediriksə,  çaynikə soyuq su töküb, çaydanın üstünə qoyaraq qaynatmaq lazımdır.  Daha sonra altdakı çaydanda su qaynayanda çayın üzərinə əlavə etməliyik. Qətiyyən çayı qaynayacaq dərəcədə dəmləmək olmaz.

Loading...

OXŞAR XƏBƏRLƏR

Загрузка...

SON XƏBƏRLƏR