Loading...
Ərikli piroq

Ərikli piroq

Loading...
ərikli turta

Tərkibi:
220 qram un
100 qram toz şəkər
75 qram kərəyağı
250 qram ərik marmeladı
1 ədəd yumurta sarısı
1 ədəd limon
1 fincan süd
Bir tutam duz

Hazırlanması:
Qəlibi kərə yağı ilə yağlayıb, unlayıb, bir kənara qoyun. Ələnilmiş unun ortasını açıb, içinə yumurtanın sarısı, şəkər tozu, yarım limon qabığı (rəndələnilmiş), otaq istiliyində yumşalmış kərə, südü və biraz duzu qoyub, yaxşıca yoğurun.
Xəmir səviyyəsinə gəlincə yağlı kağıza sarıyıb, soyuducuda ən az 1 saat qədər istirahət etdirin.
Marmeladı bir qazana boşaldıb, içinə 2 şorba qaşığı su əlavə edərək, ocağa qoyaq. Az xodda, taxta bir qaşıq köməyi ilə davamlı qarışdıraraq, axıcı bir səviyyəyə gətirməyə çalışın. Ocaqdan götürüb, soyumağını gözləyin.
Xəmiri oxlov ilə, lazımdırsa un ilə yarım santimetr qalınlığında açıb, qəlibin ətrafını və dibini örtəcək şəkildə yerləşdirin.
Qəlibin ətrafından sallanan hissələri bıçaq ilə kəsib, yenidən yoğurun. Yarım santimetr qalınlınlığında açın.
Soyuyan marmeladı qalıbtaki xəmirin üzərinə yayıb, düzəldin.
Hazırladığımız xəmirləri istədiyimiz şəkildə marmeladın üzərinə yerləşdirib, 170 dərəcəli sobada altı və üstü qızarana qədər bişirin. Bişən piroqu bir az dinləndirdikdən sonra qəlibindən çıxarıb, yaxşıca soyuduqdan sonra dilimləyərək, xidmət edin.

Nuş olsun! nyam

Loading...

OXŞAR XƏBƏRLƏR

Загрузка...

SON XƏBƏRLƏR

Sevinc...

9 İyun 2013 07:09

Bunu mende edirem tşk

♣_EmRe AyDıN_♣

15 Mart 2013 13:57

Xəmir səviyyəsinə gəlincə yağlı kağıza sarıyıb, soyuducuda ən az 1 saat qədər istirahət etdirin.
Marmeladı bir qazana boşaldıb, içinə 2 şorba qaşığı su əlavə edərək, ocağa qoyaq. Az xodda, taxta bir qaşıq köməyi ilə davamlı qarışdıraraq, axıcı bir səviyyəyə gətirməyə çalışın. Ocaqdan götürüb, soyumağını gözləyin.
Xəmiri oxlov ilə, lazımdırsa un ilə yarım santimetr qalınlığında açıb, qəlibin ətrafını və dibini örtəcək şəkildə yerləşdirin.
Qəlibin ətrafından sallanan hissələri bıçaq ilə kəsib, yenidən yoğurun. Yarım santimetr qalınlınlığında açın.

Soyuyan marmeladı qalıbtaki xəmirin üzərinə yayıb, düzəldin.
Hazırladığımız xəmirləri istədiyimiz şəkildə marmeladın üzərinə yerləşdirib, 170 dərəcəli sobada altı və üstü qızarana qədər bişirin. Bişən piroqu bir az dinləndirdikdən sonra qəlibindən çıxarıb, yaxşıca soyuduqdan sonra dilimləyərək, xidmət edin.

_LovelY_

15 Mart 2013 12:54

o qederde cox sevmirem tort piroq yeni wokolad sevirem ancaq :D yada ciyelek ama buda dadli olar yegin
--------------------


Don't make me sad, Don't make me cry..

Ask yok

14 Mart 2013 19:12

Vallah günahdı ee ac olan vaxtı bunu gösdərmək..Öldüm burda

Aidan

14 Mart 2013 18:45

Kakraz indi acıxmışam qarnımı çaynan doldururam, olsaydı yiyərdim eh
--------------------
Dream it.
Wish it.
Do it.

ben ve sen

14 Mart 2013 16:29

Hmmmmmmmm dadli gorunur

PeTTy

14 Mart 2013 14:24

Piroq xoşluyuram,amma erikle beyenmedim nese...

U_Smile

14 Mart 2013 14:15

Piroq xowduyuram ama eriklisin yox.Yenede eziyete gore tewekkurler

kenzo-1991

14 Mart 2013 13:01

piroqu ele de sevmirem erikle olani hec sevmirem puah

_BianKa_

14 Mart 2013 12:34

Cox da sevmirem piroq tewekkurler yenede

Eva_1

14 Mart 2013 11:45

əənn sevdiyim piroqdu mama sağ olsun əksik eləmir məndən bunu))
--------------------

A_K

14 Mart 2013 11:24

Beh beh seher yeri var cayla
--------------------
Bataryam bitince yeni telefon alıyorum ne öyle fakir gibi şarja mı takıcam . biggrin

Rüfət

14 Mart 2013 11:19

dadli bir weye oxwuyur)

İlkay

14 Mart 2013 10:46

Piroqlar bir o qeder sevmirem duzu nebilim yeyenlercun dadli olar yeqin..

forget-me-not

14 Mart 2013 10:45

oluremde piroqcun, bununda gorunusu yaxsidi, hazirlamaq olar nyam
--------------------
Həyat bir imtahandır, amma digər imtahanlara çox bənzəməz; bəzən etdiyin bir səhv, bütün doğrularını apara bilər.

Kristina

14 Mart 2013 10:40

bu prioqdan cox yemiwem dadlidir xebere gore twk