Loading...

Ərikli piroq
Kulinariya
- 14 Mart, 2013
- 5 208 Baxış
Loading...

Tərkibi:
220 qram un
100 qram toz şəkər
75 qram kərəyağı
250 qram ərik marmeladı
1 ədəd yumurta sarısı
1 ədəd limon
1 fincan süd
Bir tutam duz
Hazırlanması:
Qəlibi kərə yağı ilə yağlayıb, unlayıb, bir kənara qoyun. Ələnilmiş unun ortasını açıb, içinə yumurtanın sarısı, şəkər tozu, yarım limon qabığı (rəndələnilmiş), otaq istiliyində yumşalmış kərə, südü və biraz duzu qoyub, yaxşıca yoğurun.
220 qram un
100 qram toz şəkər
75 qram kərəyağı
250 qram ərik marmeladı
1 ədəd yumurta sarısı
1 ədəd limon
1 fincan süd
Bir tutam duz
Hazırlanması:
Qəlibi kərə yağı ilə yağlayıb, unlayıb, bir kənara qoyun. Ələnilmiş unun ortasını açıb, içinə yumurtanın sarısı, şəkər tozu, yarım limon qabığı (rəndələnilmiş), otaq istiliyində yumşalmış kərə, südü və biraz duzu qoyub, yaxşıca yoğurun.
Xəmir səviyyəsinə gəlincə yağlı kağıza sarıyıb, soyuducuda ən az 1 saat qədər istirahət etdirin.
Marmeladı bir qazana boşaldıb, içinə 2 şorba qaşığı su əlavə edərək, ocağa qoyaq. Az xodda, taxta bir qaşıq köməyi ilə davamlı qarışdıraraq, axıcı bir səviyyəyə gətirməyə çalışın. Ocaqdan götürüb, soyumağını gözləyin.
Xəmiri oxlov ilə, lazımdırsa un ilə yarım santimetr qalınlığında açıb, qəlibin ətrafını və dibini örtəcək şəkildə yerləşdirin.
Marmeladı bir qazana boşaldıb, içinə 2 şorba qaşığı su əlavə edərək, ocağa qoyaq. Az xodda, taxta bir qaşıq köməyi ilə davamlı qarışdıraraq, axıcı bir səviyyəyə gətirməyə çalışın. Ocaqdan götürüb, soyumağını gözləyin.
Xəmiri oxlov ilə, lazımdırsa un ilə yarım santimetr qalınlığında açıb, qəlibin ətrafını və dibini örtəcək şəkildə yerləşdirin.
Qəlibin ətrafından sallanan hissələri bıçaq ilə kəsib, yenidən yoğurun. Yarım santimetr qalınlınlığında açın.
Soyuyan marmeladı qalıbtaki xəmirin üzərinə yayıb, düzəldin.
Hazırladığımız xəmirləri istədiyimiz şəkildə marmeladın üzərinə yerləşdirib, 170 dərəcəli sobada altı və üstü qızarana qədər bişirin. Bişən piroqu bir az dinləndirdikdən sonra qəlibindən çıxarıb, yaxşıca soyuduqdan sonra dilimləyərək, xidmət edin.
Nuş olsun!
Soyuyan marmeladı qalıbtaki xəmirin üzərinə yayıb, düzəldin.
Hazırladığımız xəmirləri istədiyimiz şəkildə marmeladın üzərinə yerləşdirib, 170 dərəcəli sobada altı və üstü qızarana qədər bişirin. Bişən piroqu bir az dinləndirdikdən sonra qəlibindən çıxarıb, yaxşıca soyuduqdan sonra dilimləyərək, xidmət edin.
Nuş olsun!

Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...