Loading...

Ərikli tart
Kulinariya
- 31 Avqust, 2012
- 2 401 Baxış
Loading...

Tərkibi:
Xəmiri üçün:
2 st. un
1 xq. şəkər tozu
1 çq. sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı
1 çimdik duz
150 gr. kərə yağı və ya marqarin
2-3 xq. soyuq su
Üzəri üçün:
850 gr. ərik
1 xq. nişasta
5 ədəd yumurta
3/4 st. şəkər tozu
2 xq. limon suyu
200 gr. mascarpone pendiri
Hazıranması:
Un, şəkər tozu, sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı və duzu bir qabın işində qarışıdırın. Kərə yağı və ya marqarini kvadrat şəkildə doğrayıb qaba qoyun. Soyuq suyu əlavə edib yoğurun. Üzərini nəmli bir bez ilə örtüb soyuducuda 1 saat saxlayın. Xəmiri yuvarlaq qəlibin içinə, kənarlarını yüksəldərək yerləşdirin. Digər tərəfdən əriyin çəyirdəklərini çıxarıb püre halına gətirin. Püre, nişasta, yumurta şəkər tozu, limon suyu və pendiri birlikdə qarışdırıb çırpın. Hazırladığınız qarışımı qəlibdəki xəmirin üzərinə boşaldın. Qəlibin üzərini də kalka kağızı ilə örtün. Öncədən qızdırılmış 200 dərəcə sobada 25 dəqiqə bişirin. Qəlibin üzərindən kalkanı çıxarıb daha 30 dəqiqə də bişirin. Soyuduqdan sonra, ərik dilimləri ilə bəzəyərək servis edin.
Nuş olsun!!!
Xəmiri üçün:
2 st. un
1 xq. şəkər tozu
1 çq. sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı
1 çimdik duz
150 gr. kərə yağı və ya marqarin
2-3 xq. soyuq su
Üzəri üçün:
850 gr. ərik
1 xq. nişasta
5 ədəd yumurta
3/4 st. şəkər tozu
2 xq. limon suyu
200 gr. mascarpone pendiri
Hazıranması:
Un, şəkər tozu, sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı və duzu bir qabın işində qarışıdırın. Kərə yağı və ya marqarini kvadrat şəkildə doğrayıb qaba qoyun. Soyuq suyu əlavə edib yoğurun. Üzərini nəmli bir bez ilə örtüb soyuducuda 1 saat saxlayın. Xəmiri yuvarlaq qəlibin içinə, kənarlarını yüksəldərək yerləşdirin. Digər tərəfdən əriyin çəyirdəklərini çıxarıb püre halına gətirin. Püre, nişasta, yumurta şəkər tozu, limon suyu və pendiri birlikdə qarışdırıb çırpın. Hazırladığınız qarışımı qəlibdəki xəmirin üzərinə boşaldın. Qəlibin üzərini də kalka kağızı ilə örtün. Öncədən qızdırılmış 200 dərəcə sobada 25 dəqiqə bişirin. Qəlibin üzərindən kalkanı çıxarıb daha 30 dəqiqə də bişirin. Soyuduqdan sonra, ərik dilimləri ilə bəzəyərək servis edin.
Nuş olsun!!!
Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...