Loading...

Asan portağal şirniyyatı
Kulinariya
- 24 İyul, 2012
- 2 970 Baxış
Loading...

Vəsaitlər:
-250 qr qatıq
-3 yumurta
-175 qr şəkər tozu
-225 qr un
-1 çay qaşığı qabartma
tozu
-Yarım çay qaşığı karbonat
-1 portağal
-1 limon
Şərbət üçün:
-2 su stəkanı su
-250 qr
şəkər tozu
-1 yemək qaşığı limon suyu
-1 portağal
Hazırlanması:
Şərbət üçün portağalın qabığını soyun və qabıqları incə doğrayın.Bir qazanda su, şəkər, limon suyu və qabıqları qaynadın. Bir qabda
yumurtaları mikserlə çırpın. Qatıq, limon və portağalın rəndələnilmiş qabıqları, un,
qabartma tozu və karbonat əlavə edin. Çırpmağa davam edin. Kərəyağı ilə yağlanmış bir
şüşə qaba ya da uyğun bir nimçəyə xəmiri köçürün. 200 dərəcəyə nizamlanmış sobada
üzəri qəhvəyi olana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin. İsti şirniyyatın üzərinə soyuq şərbəti tökün. İki saat gözlədin.Sonra servis edin.
Şərbət üçün portağalın qabığını soyun və qabıqları incə doğrayın.Bir qazanda su, şəkər, limon suyu və qabıqları qaynadın. Bir qabda
yumurtaları mikserlə çırpın. Qatıq, limon və portağalın rəndələnilmiş qabıqları, un,
qabartma tozu və karbonat əlavə edin. Çırpmağa davam edin. Kərəyağı ilə yağlanmış bir
şüşə qaba ya da uyğun bir nimçəyə xəmiri köçürün. 200 dərəcəyə nizamlanmış sobada
üzəri qəhvəyi olana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin. İsti şirniyyatın üzərinə soyuq şərbəti tökün. İki saat gözlədin.Sonra servis edin.
Nuş olsun!
Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...