Loading...

Almalı rəvani
Kulinariya
- 12 Avqust, 2011
- 6 211 Baxış
Loading...
Almalı rəvani

Vəsaitlər
1 stəkan un
Bir yarım stəkan su
şəkər tozu
Bir yarım stəkan manna yarması
1 paket vanil
1 ədəd limonun rəndələnmiş qabığı
2 ədəd qırmızı alma
3 ədəd yumurta
1 çay stəkanı süd
Şərbəti üçün:
4 stəkan şəkər tozu
6 stəkan su
1 şorba qaşığı limon suyu
Alma karameli üçün:
1 ədəd qırmızı alma
1 çay stəkanı şəkər tozu
2 şorba qaşığı su
Hazırlanması:
Əvvəlcə şərbəti hazırlayın. Bunun üçün şəkər tozu və suyu bir qazanda oda qoyun. 15 dəqiqə qaynadıb limon suyunu əlavə edin. 2 dəqiqə sonra oddan götürüb soyumağa qoyun. Digər tərəfdən, un, şəkər tozu, manna yarması, vanil və limon qabığı rəndəsini geniş bir qaba əlavə edib yoğurun. Üzərinə rəndələnmiş alma, yumurta və süd əlavə edib çırpın. Qarışığı yağlanmış bir soba qabına tökün. Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcə sobada üzəri qızarana qədər bişirin. Sobadan çıxar çıxmaz soyuq şərbəti üzərinə gəzdirin. Rəvanı şərbəti tamamilə çəkincə dilim-dilim doğrayın. Alma karameli üçün, almanın qabıqlarını soyub dilimləynin. Bir tavaya qoyub üzərinə toz şəkər və suyu əlavə edin. Batıq odda 10 dəqiqə bişirin. Rəvanini gözəl bir qaba yerləşdirin. Şirniyyatın üzərinə alma dilimləri yerləşdirin və karameli gəzdirin. Nanə yarpaqları ilə bəzəyərək xidmət edin.
Bişirərkən sevginizi qatmağı unutmayın. Ramazan süfrələriniz bərəkətli olsun.

Vəsaitlər
1 stəkan un
Bir yarım stəkan su
şəkər tozu
Bir yarım stəkan manna yarması
1 paket vanil
1 ədəd limonun rəndələnmiş qabığı
2 ədəd qırmızı alma
3 ədəd yumurta
1 çay stəkanı süd
Şərbəti üçün:
4 stəkan şəkər tozu
6 stəkan su
1 şorba qaşığı limon suyu
Alma karameli üçün:
1 ədəd qırmızı alma
1 çay stəkanı şəkər tozu
2 şorba qaşığı su
Hazırlanması:
Əvvəlcə şərbəti hazırlayın. Bunun üçün şəkər tozu və suyu bir qazanda oda qoyun. 15 dəqiqə qaynadıb limon suyunu əlavə edin. 2 dəqiqə sonra oddan götürüb soyumağa qoyun. Digər tərəfdən, un, şəkər tozu, manna yarması, vanil və limon qabığı rəndəsini geniş bir qaba əlavə edib yoğurun. Üzərinə rəndələnmiş alma, yumurta və süd əlavə edib çırpın. Qarışığı yağlanmış bir soba qabına tökün. Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcə sobada üzəri qızarana qədər bişirin. Sobadan çıxar çıxmaz soyuq şərbəti üzərinə gəzdirin. Rəvanı şərbəti tamamilə çəkincə dilim-dilim doğrayın. Alma karameli üçün, almanın qabıqlarını soyub dilimləynin. Bir tavaya qoyub üzərinə toz şəkər və suyu əlavə edin. Batıq odda 10 dəqiqə bişirin. Rəvanini gözəl bir qaba yerləşdirin. Şirniyyatın üzərinə alma dilimləri yerləşdirin və karameli gəzdirin. Nanə yarpaqları ilə bəzəyərək xidmət edin.
Bişirərkən sevginizi qatmağı unutmayın. Ramazan süfrələriniz bərəkətli olsun.
Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...