Loading...

Ramazan süfrələriniz üçün şirin reseptlər
Kulinariya
- 05 Avqust, 2011
- 6 929 Baxış
Loading...
Portağallı xaşxaşlı keks

Portağallı xaşxaşlı keks üçün (8 nəfərlik):
3 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan duru yağ
1 stəkan süd
2,5 stəkan un
Yarım çay stəkanı xaşxaş
1 portağalın suyu
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Hazırlanması:
Yumurtaları şəkərlə 5 dəqiqə çırpın.
Üzərinə süd və maye yağ qoyub qarışdırın.
Portağal suyunu, xaşxaşı əlavə edin və unla qarışdırdığınız qabartma tozu, vanili də üzərinə əlavə edib 5 dəqiqə də qarışdırın.
Yağlanmış, unlanmış keks qəlibinə boşaldıb 170 dərəcədəki əvvəlcədən isidilmiş sobada 30 dəqiqə bişirin.
Limonlu İrmik Tortu

5 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan manna
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rəndələnimiş qabığı
1 şorba qaşığı marqarin
Hazırlanması:
Südü şəkər tozu ilə birlikdə odun üstünə qoyun.
Çox qaynatmadan, qarışdıraraq şəkərin əriməyini gözləyin.
Mannanı əlavə edib, orta temperaturda qarışdırın.
Tündləşməyə başlayanda, yarım limonun suyunu və rəndələnmiş limon qabığını əlavə edin. Marqarini əlavə edin.
Yaxşıca qarışdırıb götürün. 25 sm diametrindəki bir keks qəlibinə tökün. Mannanı qarışığı ilə qəlibə boşaldın. Soyuducuda 2-3 saat saxlayın, soyusun. Qəlibdən çıxarıb rəndələnmiş limon qabığı və limon dilimləri ilə bəzəyib xidmət edin.
Ağzınız şirin, süfrələriniz bol ruzulu olsun. Bişirərkən içinə sevginizi qatmağı unutmayın.

Portağallı xaşxaşlı keks üçün (8 nəfərlik):
3 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan duru yağ
1 stəkan süd
2,5 stəkan un
Yarım çay stəkanı xaşxaş
1 portağalın suyu
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Hazırlanması:
Yumurtaları şəkərlə 5 dəqiqə çırpın.
Üzərinə süd və maye yağ qoyub qarışdırın.
Portağal suyunu, xaşxaşı əlavə edin və unla qarışdırdığınız qabartma tozu, vanili də üzərinə əlavə edib 5 dəqiqə də qarışdırın.
Yağlanmış, unlanmış keks qəlibinə boşaldıb 170 dərəcədəki əvvəlcədən isidilmiş sobada 30 dəqiqə bişirin.
Limonlu İrmik Tortu

5 stəkan süd
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan manna
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rəndələnimiş qabığı
1 şorba qaşığı marqarin
Hazırlanması:
Südü şəkər tozu ilə birlikdə odun üstünə qoyun.
Çox qaynatmadan, qarışdıraraq şəkərin əriməyini gözləyin.
Mannanı əlavə edib, orta temperaturda qarışdırın.
Tündləşməyə başlayanda, yarım limonun suyunu və rəndələnmiş limon qabığını əlavə edin. Marqarini əlavə edin.
Yaxşıca qarışdırıb götürün. 25 sm diametrindəki bir keks qəlibinə tökün. Mannanı qarışığı ilə qəlibə boşaldın. Soyuducuda 2-3 saat saxlayın, soyusun. Qəlibdən çıxarıb rəndələnmiş limon qabığı və limon dilimləri ilə bəzəyib xidmət edin.
Ağzınız şirin, süfrələriniz bol ruzulu olsun. Bişirərkən içinə sevginizi qatmağı unutmayın.
Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...