Loading...

Bahar Tortu
Kulinariya
- 24 İyul, 2011
- 9 641 Baxış
Loading...
Bahar Tortu

Xəmiri üçün:
2 stəkan un
½ çay qaşığı darçın
10 yemək qaşığı (150 qr) marqarin ya da kərəyağ
4 yemək qaşığı (60 qr) şəkər tozu
2 ədəd yumurtanın sarısı
1 paket vanil
İçi üçün:
2 yemək qaşığı (30 qr) marqarin ya da kərəyağ
1 kq turş alma
6 yemək qaşığı (90 qr) şəkər tozu
Limon qabığı rəndəsi
Kremi üçün:
2/3 stəkaı (100 qr) şəkər tozu
1 yemək qaşığı su
1yemək qaşığı vişnə jelesi
Hazırlaması:
Almaları soyub kiçik dilim-dilim doğrayın. Qazanda marqarin ya da kərəyağını əridin. İçinə almaları və limon qabığı rəndəsini əlavə edib almalar yumşalana qədər təxminən 15 dəqiqə bişirin.
Qabı oddan götürüb şəkəri əlavə edin. Almaları püre olana gələnə qədər əzin. 10 dəqiqə orta temperaturda qarışdıraraq hamar olana qədər bişirin.
Unu və darçını geniş bir qaba ələyib bıçaqla kiçik parçalara ayırdığınız kərəyağı ya da marqarini əlavə edin. Əlinizlə yağı una hopdurun.
Şəkər tozu, yumurta sarılarını və vanili əlavə edib qarışıq hamar hala gələnə qədər yavaşca yoğurun (Xəmir quru görünürsə, bir az su əlavə edə bilərsiniz) Xəmirin üzərini örtərək soyuducuda yarım saat saxlayın.
Üstünün kremi üçün şəkəri bir qabda ələyin. Suyu əlavə edərək hamar olana gələnə qədər qarışdırıb kənara qoyun.
Sobanızı 190 dərəcədə isidin. Xəmiri 3 yerə bölün. Hər bir parçanı unlanmış taxtada 20. smlik dairələr açın. Sobada 15 dəqiqə, üstlərinin çox qızarmamağına diqqət edərək bişirin. İlıq olanda qabda aralarına alma püresi yayaraq yerləşdirin.
Ən üstdəki hissəni krem ilə örtüb xidmət edin.
P.S: İçinə sevginizi qaymağı uutmayın. Nuş olsun

Xəmiri üçün:
2 stəkan un
½ çay qaşığı darçın
10 yemək qaşığı (150 qr) marqarin ya da kərəyağ
4 yemək qaşığı (60 qr) şəkər tozu
2 ədəd yumurtanın sarısı
1 paket vanil
İçi üçün:
2 yemək qaşığı (30 qr) marqarin ya da kərəyağ
1 kq turş alma
6 yemək qaşığı (90 qr) şəkər tozu
Limon qabığı rəndəsi
Kremi üçün:
2/3 stəkaı (100 qr) şəkər tozu
1 yemək qaşığı su
1yemək qaşığı vişnə jelesi
Hazırlaması:
Almaları soyub kiçik dilim-dilim doğrayın. Qazanda marqarin ya da kərəyağını əridin. İçinə almaları və limon qabığı rəndəsini əlavə edib almalar yumşalana qədər təxminən 15 dəqiqə bişirin.
Qabı oddan götürüb şəkəri əlavə edin. Almaları püre olana gələnə qədər əzin. 10 dəqiqə orta temperaturda qarışdıraraq hamar olana qədər bişirin.
Unu və darçını geniş bir qaba ələyib bıçaqla kiçik parçalara ayırdığınız kərəyağı ya da marqarini əlavə edin. Əlinizlə yağı una hopdurun.
Şəkər tozu, yumurta sarılarını və vanili əlavə edib qarışıq hamar hala gələnə qədər yavaşca yoğurun (Xəmir quru görünürsə, bir az su əlavə edə bilərsiniz) Xəmirin üzərini örtərək soyuducuda yarım saat saxlayın.
Üstünün kremi üçün şəkəri bir qabda ələyin. Suyu əlavə edərək hamar olana gələnə qədər qarışdırıb kənara qoyun.
Sobanızı 190 dərəcədə isidin. Xəmiri 3 yerə bölün. Hər bir parçanı unlanmış taxtada 20. smlik dairələr açın. Sobada 15 dəqiqə, üstlərinin çox qızarmamağına diqqət edərək bişirin. İlıq olanda qabda aralarına alma püresi yayaraq yerləşdirin.
Ən üstdəki hissəni krem ilə örtüb xidmət edin.
P.S: İçinə sevginizi qaymağı uutmayın. Nuş olsun

Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...