Loading...

Mürəbbələr...
Kulinariya
- 16 Aprel, 2011
- 23 267 Baxış
Loading...
Portağal mürəbbəsi

İçindəkilər:
2 böyük kasa, qabıqlarıyla doğranmış portağal.
4 böyük kasa şəkər
14 Limon suyu
1 tutam duz
Çay qaşığının ucuyla kərəyağı (mürəbbənin köpüklənməsinin qarşısını alır)
Hazırlanması:
Portağalları su ilə 10 dəqiqə qaynadın.(su portağalların üzərini örtməlidir.) Yenə üzərinə su əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın və bu bu dəfə 1 stəkan ayırıb, qalan suyunu süzün.
Ayrıdığınız suyu, şəkər tozunu, portağalları, duzu, kərəyağını və limon suyunu zəif ocaqda qaynadın. Vəə bir az qatılaşandan sonra ocaqdan götürün...
Nuş olsun...

Əncir mürəbbəsi
İçindəkilər:
* 120 ədəd mürəbbəlik, soyulmuş əncir
* 1 kilo 300 qram şəkər tozu (5 stəkan)
* 1 litr su
* yarım limonun suyu
Hazırlanması:
1. Əncirlərin ortasını boyuna qədər dəlin. Əncirləri soyuq su dolu bir kasaya atın. 5 dəqiqə gözləyin. İki ovucunuzun arasına aldığınız bir neçə əncirin suyunu sıxaraq süzün. Bütün əncirləri bu cür edin. Bunu bir dəfə daha təkrarlayın.
2. Əncirləri su dolu bir qazana qoyun və qaynadın. Qaynatdıqdan sonra soyuq su altında əvvəlki kimi süzdürdürün. Vəə yenidən soyuq su əlavə edin qaynadın.
3.Qazandakı suyu təzələyin və bir dəfə daha qaynadıb suyunu süzün. (Bu qədər qaynatmağın səbəbi əncirin acılığının getməsidir)
4. Axırıncı dəfə qaynadanda şəkər tozu və 1 litr suyu ayrı bir qazanda qaynadın. Şəkər əridikdən sonra yarım limonun suyunu əlavə edin. Bir neçə dəqiqə sonra əncirləri əlavə edin. və zəif atəşdə qaynadın.
5. 1 saat qaynadın və artıq hazır olduğunu bilmək üçün şirəsindən bir azca qaba tökün, qabı əyin əgərə şirə axmırsa artıq hazırdır...
Nuş olsun...

İçindəkilər:
2 böyük kasa, qabıqlarıyla doğranmış portağal.
4 böyük kasa şəkər
14 Limon suyu
1 tutam duz
Çay qaşığının ucuyla kərəyağı (mürəbbənin köpüklənməsinin qarşısını alır)
Hazırlanması:
Portağalları su ilə 10 dəqiqə qaynadın.(su portağalların üzərini örtməlidir.) Yenə üzərinə su əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın və bu bu dəfə 1 stəkan ayırıb, qalan suyunu süzün.
Ayrıdığınız suyu, şəkər tozunu, portağalları, duzu, kərəyağını və limon suyunu zəif ocaqda qaynadın. Vəə bir az qatılaşandan sonra ocaqdan götürün...
Nuş olsun...


Əncir mürəbbəsi
İçindəkilər:
* 120 ədəd mürəbbəlik, soyulmuş əncir
* 1 kilo 300 qram şəkər tozu (5 stəkan)
* 1 litr su
* yarım limonun suyu
Hazırlanması:
1. Əncirlərin ortasını boyuna qədər dəlin. Əncirləri soyuq su dolu bir kasaya atın. 5 dəqiqə gözləyin. İki ovucunuzun arasına aldığınız bir neçə əncirin suyunu sıxaraq süzün. Bütün əncirləri bu cür edin. Bunu bir dəfə daha təkrarlayın.
2. Əncirləri su dolu bir qazana qoyun və qaynadın. Qaynatdıqdan sonra soyuq su altında əvvəlki kimi süzdürdürün. Vəə yenidən soyuq su əlavə edin qaynadın.
3.Qazandakı suyu təzələyin və bir dəfə daha qaynadıb suyunu süzün. (Bu qədər qaynatmağın səbəbi əncirin acılığının getməsidir)
4. Axırıncı dəfə qaynadanda şəkər tozu və 1 litr suyu ayrı bir qazanda qaynadın. Şəkər əridikdən sonra yarım limonun suyunu əlavə edin. Bir neçə dəqiqə sonra əncirləri əlavə edin. və zəif atəşdə qaynadın.
5. 1 saat qaynadın və artıq hazır olduğunu bilmək üçün şirəsindən bir azca qaba tökün, qabı əyin əgərə şirə axmırsa artıq hazırdır...
Nuş olsun...

Loading...
OXŞAR XƏBƏRLƏR
Загрузка...