Fon yüklənir...

Çörək haqqında bilmədiklərimiz

Çörək haqqında bilmədiklərimiz

 

1. Çörəyi uzun müddət saxlamaq üçün bir torbaya qoyun və hava girməsinin qarşısını alın. Bu yolla çörəyi 5-6 gün saxlamaq olar.

 

2. Çörəkləri çörəkqabında uzun müddət saxlamaq üçün kiçik bir qabın içərisinə bir qədər duz töküb çörəkqabının bir küncünə qoyun.

 

3. Çörəkqabının içərisinə soyulmuş kartof və ya alma qoymaq da çörəyin uzun müddət təzə qalmasına kömək edər.

 

4. Boyat çörəkləri yumşaltmaq üçün üzərinə su səpin. Sonra folqa kağızına bükərək 5-10 dəqiqə sobada saxlayın.

 

5. Boyat çörəklərdən kotlet bişirərkən istifadə edə, həmçinin şorba ilə birlikdə qızardaraq süfrəyə verə bilərsiniz.

 

6. Boyat çörəkləri mikserdə una çevirin. Sellofan torbaya töküb buz yerində saxlayın. Bu undan istədiyiniz vaxt kotlet və ya başqa yeməklərdə istifadə edə bilərsiniz.

 

7. Boyat çörəkləri kub şəklində doğrayıb qızartdıqdan sonra ağzı bağlı bir qaba yığıb şorbalarda istifadə etmək üçün soyuducuda saxlaya bilərsiniz.

 

8. Bir qabın içərisinə 2 ədəd yumurta, pendir (adi pendir və ya holland pendiri də ola bilər) zeytun yağı və istədiyiniz ədviyyatları tökün. Daha sonra sürtkəcdən keçirilmiş bir pomidor əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bu qarışıqdan boyat çörək dilimlərinin üzərinə sürtün. Sobada üstü qızarana qədər bişirdikdən sonra götürün.

 

9. Çörəyi düz kəsmək üçün bıçağınızı oda tutaraq və ya 2-3 dəqiqə qaynar suda saxlayaraq işinizi asanlaşdıra bilərsiniz.

ŞƏRHLƏR

super_emocka

17 Noyabr 2011 11:22

maraqli melumatdir.twk ederim

angel for love

16 Noyabr 2011 15:50

Maraqli xeberdi. tongue2

qara07

16 Noyabr 2011 11:10

Sitat: Milashka_SL
Maraqlı məlumatlardı.

MisSayka

15 Noyabr 2011 20:39

4. Boyat çörəkləri yumşaltmaq üçün üzərinə su səpin. Sonra folqa kağızına bükərək 5-10 dəqiqə sobada saxlayın.

əşş ən rahatı mənim elədiyimdi,qoyuram mikrovalnovkaya vse)) həm isti həmdə yumşaq=)))
5. Boyat çörəklərdən kotlet bişirərkən istifadə edə, həmçinin şorba ilə birlikdə qızardaraq süfrəyə verə bilərsiniz.

aha elə mamada kotlet üçün istifadə eliyir..hayıfdı çörəyi atmağ,həmdə gunahdı..
--------------------
Başqalarının nə düşündüyünün mənim onlara "başqaları" dediyim müddətcə heç bir önəmi yoxdur

DReaM

15 Noyabr 2011 20:18

8cini daha çox bəyəndim nyam

Babydoll

15 Noyabr 2011 19:43

Sitat: _DecelkA_
hec aglima gelmezdi mikserle una cevirmek bilmiw oldum.


Mən də bilmirdim)

Sitat: iDone
Nənəmin təndir çörəyi


Nolub ki?))
--------------------
Bir gün Mənsiz galacagsan, Sənsiz galacağam deməyə gəlmir dilim..

miskaa

15 Noyabr 2011 17:40

4. Boyat çörəkləri yumşaltmaq üçün üzərinə su səpin. Sonra folqa kağızına bükərək 5-10 dəqiqə sobada saxlayın.



5. Boyat çörəklərdən kotlet bişirərkən istifadə edə, həmçinin şorba ilə birlikdə qızardaraq süfrəyə verə bilərsiniz.



6. Boyat çörəkləri mikserdə una çevirin. Sellofan torbaya töküb buz yerində saxlayın. Bu undan istədiyiniz vaxt kotlet və ya başqa yeməklərdə istifadə edə bilərsiniz.



7. Boyat çörəkləri kub şəklində doğrayıb qızartdıqdan sonra ağzı bağlı bir qaba yığıb şorbalarda istifadə etmək üçün soyuducuda saxlaya bilərsiniz.

mende bele edirem twkler

senmenimsen

15 Noyabr 2011 17:08

tendir coreyinin yerini hec 1 corek vermir turkler demishken burnumda tutuyor eseb
--------------------

settar

15 Noyabr 2011 16:13

Coxsun bilirdim

azeri kizi

15 Noyabr 2011 13:55

XƏBƏRƏ GÖRƏ TƏŞƏKKÜR)))))))))))))))))))))

FLOR

15 Noyabr 2011 13:54

hec xoslamiram boyat goreyi , teze teze bir dilim yedim yeim yemedimse vso da

_DecelkA_

15 Noyabr 2011 13:40

Boyat çörəkləri mikserdə una çevirin. Sellofan torbaya töküb buz yerində saxlayın. Bu undan istədiyiniz vaxt kotlet və ya başqa yeməklərdə istifadə edə bilərsiniz.

hec aglima gelmezdi mikserle una cevirmek bilmiw oldum.
Bir qabın içərisinə 2 ədəd yumurta, pendir (adi pendir və ya holland pendiri də ola bilər) zeytun yağı və istədiyiniz ədviyyatları tökün. Daha sonra sürtkəcdən keçirilmiş bir pomidor əlavə edin. Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra bu qarışıqdan boyat çörək dilimlərinin üzərinə sürtün. Sobada üstü qızarana qədər bişirdikdən sonra götürün.

dadli bir yiyeceye oxwadi demekde fayda vardir nyam

Aidan

15 Noyabr 2011 13:34

Nənəmin təndir çörəyi cray
--------------------
Dream it.
Wish it.
Do it.

Ms-Sh

15 Noyabr 2011 13:06

yerivar maraqlidi...

Tatli cadi

15 Noyabr 2011 12:58

Maraqli xeberdi.

Milashka_SL

15 Noyabr 2011 12:03

Maraqlı məlumatlardı.
--------------------

Məlumat

Sayta Qonaq kimi daxil olan ziyarətçilər rəylərini bildirə bilməzlər. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan Keçin və ya sayta öz hesabınızla daxil olun.
Geniş Yığcam