Fon yüklənir...

Küftə-bozbaş - Resept

Küftə-bozbaş - Resept

 

İnqrediyentlər:

Qoyun əti – 163 qram
Quyruq – 20 qram
Düyü – 15 qram
Təzə alça – 30 qram
Noxud – 25 qram
Kartof – 150 qram
Baş soğan – 1 ədəd
Zəfəran – 0,1 q, 
Quru nanə, istiot, duz

Hazırlanması:

Küftə-bozbaş üçün sümüklərdən bulyon bişirilir. Qoyun ətinin yumşaq hissəsi baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, istiot, duz qatılıb yaxşı qarışdırılır. Hər küftənin içərisinə 2-3 ədəd yuyulmuş alça qoyulur.

Noxud bulyonda bişdikdən sonra küftələr bulyona salınır və bişirilir. Həmçinin kartof və narın çərtilib qızardılmış soğan əlavə edilir. Xörəyin hazır olmasına 10-15 dəqiqə qalmış ona duz, istiot və zəfəran məhlulu əlavə edilib hazır vəziyyətə çatdırılır. Süfrəyə veriləndə üzərinə keşniş, yaxud quru nanə səpilir.

Nuş olsun!

ŞƏRHLƏR

aysel muradova

23 Fevral 2015 17:03

Xowlayiram

Ahu 05

23 Fevral 2015 13:17

tesekkurler...... nyam

serxanbatista

23 Fevral 2015 12:22

beh beh beh beh

Məlumat

Sayta Qonaq kimi daxil olan ziyarətçilər rəylərini bildirə bilməzlər. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan Keçin və ya sayta öz hesabınızla daxil olun.
Geniş Yığcam