Fon yüklənir...
Загрузка...

Düşbərə - Resept

Загрузка...
Düşbərə - Resept
 
İnqrediyentlər:

Qoyun əti (mal əti və ya dana əti ) – 500 qram
Baş soğan – 2 baş
Quru nanə – 1 xörək qaşığı
Un
Duz, istiot – zövqə görə

Hazırlanması:

Bərk xəmir yoğrulur.

Ət soğanla birlikdə maşından keçirilir, zövqə görə duzlanır, yaxşı-yaxşı qarışdırılır, xəmir nazik yayılır və 2x2 yaxud  2,5x2,5 sm kvadratlara kəsilir. Hər kvadratın üstünə qiymə qoyulur. Sonra kvadratlar əvvəl  üçbucaq şəklində bağlanır, sonra da üçbucağın küncləri  bir-birinə birləşdirilir.

2 litr su qaynadılır, duzlanır, bütün düşbərələr qaynar suya tökülür və onlar üzə çıxan kimi qazan oddan götürülür. Süfrəyə verərkən, üstünə quru nanə  və sarımsaqlı-sirkə tökülür.

Bu xörəyi əvvəlcədən hazırlanmış ət və ya toyuq bulyonunda da bişirmək olar. Bir qaşığa orta hesabla 5-8 düşbərə yerləşməlidir, lakin Abşeronun kəndlərində elə usta xanımlar var ki, onların  hazırladığı düşbərələr çox kiçik olduğundan hər qaşığa hətta 20 düşbərə də yerləşə bilər! 

Nuş olsun!
Загрузка...

ŞƏRHLƏR

ayka

3 İyun 2015 11:29

Tesekurler

Angel

5 Aprel 2015 13:04

En sevdiyim yemeklerden biridir

Ahu 05

15 Fevral 2015 12:31

xosim gelir bu yemekden

emiwka

15 Fevral 2015 09:13

Sevirem bu yemeyi
--------------------
Getdim Sagolun
loading...

Məlumat

Sayta Qonaq kimi daxil olan ziyarətçilər rəylərini bildirə bilməzlər. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan Keçin və ya sayta öz hesabınızla daxil olun.
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...