Fon yüklənir...

Toyuq ləvəngisi - Resept

Toyuq ləvəngisi - Resept
 
İnqrediyentlər:

Toyuq  – 1 əd.,
Qoz – ½stəkan,
Baş soğan – 1 baş,
Alça qurusu – 5-6 əd.,
Narşərab – 1 xörək qaşığı  və ya
Alça turşusu – 2 xörək qaşığı
Bitki yağı – 1 xörək qaşığı,
Duz – zövqə görə

Hazırlanması:

Toyuq daxildən və xaricdən duzlanır, qoz və soğan ət maşınından keçirilir, soğan sıxılıb suyu çıxarılır, qoz ilə qarışdırılır, ona narşərab və ya alça turşusu qatılıb qarışdırılır və toyuğun  içinə doldurulur. Toyuq tikilir və üstündən alça turşusu sürtülüb sobada 1 saat ərzində 180˚S-də qızardılır. Toyuğun qurumaması üçün tavaya 1 stəkan su tökülür. Bu xörəyi həm isti halda, həm də soyuq halda süfrəyə vermək olar. 

Nuş olsun!

ŞƏRHLƏR

ayka

3 İyun 2015 17:54

Olsa yeyerdim

Ahu 05

14 Fevral 2015 17:18

tesekkurler....

Məlumat

Sayta Qonaq kimi daxil olan ziyarətçilər rəylərini bildirə bilməzlər. Zəhmət olmasa Qeydiyyatdan Keçin və ya sayta öz hesabınızla daxil olun.
Geniş Yığcam